Çfarë duhet të dini për makinat me qira në Rinas

Pavarësisht nëse planifikoni një udhëtim në Shqipëri ose keni mbërritur tashmë, nëse planifikoni të merrni një makinë me qira, ka disa gjëra që duhet të dini. Për shembull, ka kërkesa moshe për një makinë me qira në Shqipëri. Gjithashtu, në Shqipëri ka lloje të ndryshme makinash me qira, si makina të konvertueshme, luksoze dhe ekonomike. Përveç kësaj, ka disa tarifa anulimi për të cilat duhet të keni parasysh.

Makina ekonomike

Pavarësisht nëse po planifikoni një arratisje në fundjavë ose një udhëtim të gjatë pune, makinat ekonomike për marrjen me qira të makinave në Rinas janë një zgjedhje ekonomike. Ato janë të lehta për t’u manovruar dhe ofrojnë ekonomi të shkëlqyer të karburantit. Ato janë perfekte për udhëtime të shkurtra me një ose dy miq.

Makinat ekonomike janë zakonisht automjete të vogla me dy dyer. Ata zakonisht ulen pesë persona. Ato shpesh janë të lehta për t’u manovruar në trafik dhe ofrojnë ekonomi të mirë të karburantit. Ato gjithashtu mund të parkohen pothuajse kudo.

Nëse jeni duke udhëtuar në një grup, mund të dëshironi të konsideroni një automjet më të madh dhe më të fuqishëm. Nga ana tjetër, nëse po udhëtoni vetëm, mund të zbuloni se një makinë ekonomike është më e përshtatshme për nevojat tuaja.

Makinat ekonomike janë gjithashtu të lehta për tu parkuar dhe mund të strehojnë deri në katër persona. Ato janë kategoria e dytë më e vogël e automjeteve me qira.

Makina luksoze

Gjatë qëndrimit tuaj në Tiranë, mund të dëshironi të merrni me qira një makinë luksoze. Këto makina janë ekzotike dhe luksoze, dhe do të jenë një kënaqësi për ju dhe familjen tuaj. Sidoqoftë, duhet të rezervoni paraprakisht për t’u siguruar që të merrni makinën luksoze që dëshironi.

Disa kompani kanë sportele makinash me qira në aeroportin e Rinasit të Tiranës. Këto përfshijnë Budget, Avis, Europcar, Sixt dhe Holiday Autos.

Shumica e këtyre kompanive të makinave me qira do t’ju kërkojnë të keni një patentë shoferi të vlefshëm dhe kartë krediti për të marrë me qira një makinë. Shuma që do t’ju duhet të paguani për një qira do të ndryshojë në varësi të kohëzgjatjes tuaj të qëndrimit. Në përgjithësi, do t’ju duhet të paguani ekuivalentin e qirasë së një dite. Shtimi i një shoferi të dytë do t’ju kushtojë gjithashtu një tarifë të vogël.

Makina të konvertueshme

Qoftë një udhëtim pune apo një arratisje romantike, makinat e konvertueshme në makina me qira në Rinas mund të bëjnë një ndryshim të madh në udhëtimet tuaja. Ata janë elegant, të besueshëm dhe argëtues për t’u drejtuar. Ata janë mënyra e përsosur për të përjetuar bukurinë dhe sharmin e kryeqytetit të Italisë.

Ka dy lloje të konvertueshme. Lloji i parë ka një majë të lëvizshme, ndërsa e dyta është një coupe me dy dyer me një çati të ngjitur përgjithmonë. Ka edhe kabrio me disa rreshta ndenjëse. Në fakt, mund të marrësh me qira një coupe me 2 dyer për aq pak sa një e katërta e çmimit të një kabrio të rregullt.

Kabriolet më të mira në makina me qira Rinas i gjeni në Europcar – Tirana Airport. Sporteli i qirasë ndodhet brenda terminalit.

Tarifa e anulimit

Në varësi të kompanisë së qirasë, mund t’ju duhet të paguani një tarifë anulimi nëse anuloni rezervimin tuaj. Nëse dëshironi të dini shumën e saktë, mund të shikoni kushtet e listuara në kuponin tuaj të qirasë.

Në pjesën më të madhe, kushtet e marrjes me qira të makinave do të varen nga makina që po merrni me qira. Disa makina kanë shtesa, të tilla si navigimi satelitor, ajri i kondicionuar dhe transmetimi automatik. Këto shtesa nuk janë të përfshira në çmimin bazë, dhe ju duhet t’i paguani ato veçmas.

Disa kompani kërkojnë një periudhë minimale të përvojës së vozitjes. Ju duhet të paraqisni një patentë shoferi të vlefshëm në momentin e marrjes me qira. Ju gjithashtu do të duhet të siguroni një kartë krediti me emrin tuaj në të. Ju gjithashtu mund të pyesni për ndihmën për avari.

Kërkesat e moshës për të marrë me qira një makinë në Shqipëri

Marrja e një makine me qira në Shqipëri është një mënyrë e shkëlqyer për të parë vendin. Megjithatë, përpara se të merrni me qira një makinë, ka disa kërkesa që duhet të plotësoni.

Duhet të jeni të paktën 21 vjeç. Nëse jeni më i ri, do t’ju duhet të paguani një tarifë shtesë për shoferin e ri. Kjo mund të variojë nga 15 deri në 40 euro në ditë.

Ju gjithashtu duhet të keni një patentë të plotë drejtimi. Përveç kësaj, do t’ju duhet të keni një kartë krediti të vlefshme. Kjo kartë duhet të ketë fonde të mjaftueshme për të mbuluar të gjithë kohëzgjatjen e qirasë. Ju gjithashtu do të duhet të keni një pasaportë.

Të marrësh një makinë me qira në Shqipëri nuk është e vështirë. Ju lehtë mund të krahasoni çmimet në internet dhe të rezervoni makinën tuaj paraprakisht. Përndryshe, ju mund të merrni një makinë në aeroport.

Chris Greenwalty
Kate Johnson is a content writer, who has worked for various websites and has a keen interest in Online Signals Report and Stock portfolio generator. She is also a college graduate who has a B.A in Journalism. Read More: Fin Scientists >> Read More: Stocks Signals Mobile App >> Read More: Crypto Signals >> Read More: Crypto Trade Signals App >> Read More: Trade Signal Buy and Sell

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Business